به چه کسانی کارآفرین میگویند
کارآفرین یا آنترِپرِنواِر، فردى مبتكر، اهل چالش و همانند يك راننده است. او كسى است كه چيز جديدى خلق میکند. شاید یک کارآفرین خود ایده پرداز نباشد اما ایدهها را به واقعیت تبدیل میکند. او مانند يك هدايت كننده افراد گروه را تشویق و به جلو میراند. كارآفرين، كسى است كه در جايگاه راننده مينشيند که توان تغيير مسير ، و سرعت بخشيدن، آهسته رفتن و يا حتى پايان بخشيدن به آن چیزی که خلق کرده است را دارد. در مركز وجودى هر كارآفرين يك عنصر بسيار با اهميت به نام اشتیاق وجود دارد. اشتياق انرژى لازم براى كارآفرين را فراهم نموده تا به حركت خود ادامه دهد، و با چالشهاى مختلف دست و پنجه نرم كند. یک کارآفرین، چیزی جدید خلق میکند یا ارزشها را تغییر میدهد و یا تبدیل میکند. کارآفرین شخصی است که قادر بوده تا پتانسیل تجاری یک ابتکار را تشخیص دهد و سرمایه، استعداد و سایر منابعی که آن ابتکار را به یک نوآوری تجاری مناسب بدل کند، سازماندهی نماید. طبق نظریه شومپیتر، کارآفرین کسی نیست که تحمل خطر میکند ، بلکن این کار بر عهده سرمایهدار است.
کدام کشورها بستر مناسبی برای یک کارآفرین ایجاد میکنند؟
کانادا، آمریکا، فرانسه، آلمان، انگلیس، ژاپن، کره جنوبی، مالزی، چین، هند، روسیه، ترکیه، عربستان و امارات از جمله کشورهای هستند که میتوانند برای کارآفرین بستری مناسب فراهم نمایند. کشورهای آلمان، ژاپن و آمریکا بهترین بستر را در جهان برای کارآفرینان ایجاد کردهاند. در بین تمامی کشورهایی که نام بردهایم، آمریکا بالاترین میزان دسترسی به سرمایه را فراهم کرده است و ارتباط این کشور با سایر کشورهای جهان دارای بالاترین نمره (100) میباشد.
انواع كار آفرينى
كار آفرينی از طريق نوآورى
کارآفرینی، یعنی خلق یا کشف و بهرهبرداری از فرصتهایی است که از تعامل کارآفرینان با محیطی که در آن کار میکنند ایجاد میشود. استفاده از فرصتها توسط کارآفرینان، منجر به نوآوری میشود که شامل معرفی محصول یا خدمت جدید، روش سازماندهی جدید، گشایش بازار جدید، فرایندهای جدید و مواد اولیه جدید میشود.
كارآفرينى از طريق ورود
این نوع از کارآفرینی به اینکه کارآفرین چه کاری انجام میدهد معطوف است نه به اینکه کارآفرین چه شخصی باشد. در این روش شرکتها در شرایط محلی، صنعتی و محیطی خاص وارد بازار میشوند. ورود، پدیده اساسی و واحد تجزیه و تحلیل در اقتصاد صنعتی میباشد که پژوهشگران براین باورند ورود به دو طریق انجام میگیرد که عبارتنداز:
راهاندازی یک کسب و کار جدید به وسیله یک شرکت یا از طریق سرمایهگذاری مخاطرهپذیر داخلی.
تولید محصولی در یک صنعت توسط شركتى که قبلا آن را تولید نمیکرده است.
كارآفرينى سازمانی
مطالعات مهمی در مورد فرایند و نتایج کارآفرینی درون شرکتهای بزرگ، که با عنوان "کارآفرینی سازمانی" یا "سرمایهگذاری مخاطرهپذیر شرکتی" انجام شده است. این مفهوم یادآور چگونگی ظهور کسبوکارهای جدید در داخل شرکتهای بزرگ از طریق تلاشهای فعال کارکنان مرتبط میباشد.
كار آفرينى از طريق ايجاد فرآيند تخريب خلاق
در این مرحله ، نقش کارآفرین را به عنوان موتور محرکه توسعه اقتصادی کشورها بیان میکند و کمتر به تشریح کارآفرین و چگونگی تعامل وی با محیط میپردازد. بنا بر چیزی که گفته شده است، کارآفرین از طریق تخریب خلاق، سازوکارهای موجود در بازار را به هم میزند و با تحول کیفی در ترکیبات محصول و نوآوری، شرکتهای غیرنوآور و ناکارآمد را از بازار خارج میکند و به این شکل توسعه اقتصادی را موجب میشود.
كار آفرينى و منشا ويژگىهاى شخصيتى
در این روش شخص کارآفرین، ریشه و منشا فرایند است، که به بستری که کارآفرین در آن قرار دارد توجه نمیکند. طبق این تعریف هر کارآفرین دارای ویژگیهای شخصیتی زیر هستند که عبارتنداز:
مسئوليت پذيرى
ريسك پذيرى متعادل
اعتماد به موفقيت
تمايل به گرفتن بازخورد سريع
انرژى بالا
آينده نگرى
مهارت در سازماندهى
توجه به ارزش موفقيت
تعهد بالا
تحمل ابهام
انعطافپذیری
به این نکته توجه داشته باشید که یک کارآفرین شخصیت منحصربفردی ندارد که بتوان گفت چه کسی کارآفرین میشود و ربطی به جنسیت، سن، قد و رنگ پوست ندارد بلکن به استعداد و توانایی یک فرد برمیگردد.
چطور کارآفرین شویم
از دانشگاهتان شروع کنید.
در صورتی که تمایل دارید کسب و کار خودتان را داشته باشید، تعداد زیادی از سازمانها و منابع وجود دارند که به شما کمک میکنند تا مهارت لازم برای کارآفرینی را بیاموزید و حتی شما را در راهاندازی یک طرح ویا شرکت مشارکت میدهند. اما هر شخصی برای ورود موثرتر به بازار کار باید دارای خلاقیت، شم تجاری، رهبری و انگیزه و توانایی پیش راندن کار را داشته باشد. بنابراین، اگر بتوانید این ویژگیها را در خود بسازید، شانس تبدیل شدن به یک کارآفرین حرفهای بسیار بالاتر خواهد بود.
دربارهی زندگی خودتان فکر کنید.
به این فکر کنید که برای زندگی خود چه میخواهید و توانایی انجام چه کاری را دارید اگر نسبت به چیزهایی که میخواهید آگاه نباشید نمیتوانید در این جهان چیزی ایجاد کنید و به موفقیت برسید.
نکات کلیدی هنگام شروع کسب و کار
کسب و کاری را انتخاب کنید که برای شما مناسب است.
به خودتان اجازهی کشف و اکتشاف را بدهید.
آن کاری را انجام بدهید که بلد هستید.
آن کاری را انجام بدهید که دیگران انجام میدهند.
برخی از مشکلات شایع را که پیش روی کار شما هستند را حل کنید.
مشتریان خود را بشناسید.
یک شرکت راهاندازی کنید.
برای کاری که میخواهید راهاندازی کنید سرمایهگذار جذب کنید.
از افراد مورد اعتماد و باتجربه کمک و راهنمایی بگیرید.
خودتان شانستان را بالا ببرید این بدین معنا است که هر چه تلاشتان را بیشتر کنید خوش شانستر خواهید بود.
راز بزرگ روانشناسی برای فروش بیشتر در بازاریابی
سرسخت باشید.
برای آنکه بتوانید یک کارآفرین نمونه باشید، باید سخت تلاش کنید تا به نتایج مطلوبتان برسید. سرسخت باشید و اجازه ندهید که چیزی شما را ناامید کند یا سبب شود که دست از تلاش خود بردارید، سرسخت بودن در واقع یکی از نکات مهم برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق است که باید همواره در ذهن خود داشته باشید. سرسختی و پایداری فقط مختص به یک کارآفرین نیست بلکه هرشخصی برای موفقیت باید سرسخت باشد. سرسختی به معنی مقاومت در برابر شکست نیست، و کسانی که این چنین فکر میکنند اغلب از شکست خوردن میترسند. بنابراین برای رسیدن به هدف خود دست از تلاش نکشید و در راه رسیدن به موفقیت گامهای بزرگتری بردارید و رو به جلو حرکت کنید.
سطح انتظارتان را پایین بیاورید.
این مورد درست است که منفی به نظر میرسد، اما برای کسانی که تازه کار خود را آغاز کردهاند بسیار ضروری است. بیشتر موفقیتها، موفقیتهای یک شبه نیستند. شما ممکن است در مورد بعضی از موفقیتهایی که یک شبه بهدست آمدهاند چیزهایی شنیده باشید. اما توجه داشته باید که هیچ کس واقعیت پشت آنها و داستان کامل را در مورد آنها را نمیداند. یک تصویر تجاری مثبت را متصور شوید. برای اینکه به یک کارآفرین موفق تبدیل شوید، باید وقت بگذارید و یک احساس مثبت و همچنین تصویری به یاد ماندنی روی افرادی که با شما کار خواهند کرد، مانند مشتریان، سرمایهگذاران و مشارکتکنندگان، ایجاد کنید. کسانی که صاحب کسب و کار خانگی هستند باید از مسیر خود بیرون بیایند و تلاشی آگاهانه را برای طراحی یک تصویر حرفهای از کسب و کارشان به کار ببندند. تعداد بسیار زیادی از صاحبان کسب و کار دارای فروشگاههای ظریف، دفاتر زیبا یا نمایشگاه برای تحت تاثیر قرار دادن مشتریان و شگفتانگیز نشان دادن دورنمای خود ندارند. از سوی دیگر، با یک تصویر حرفهای، شما همواره شهرت خود را حفظ میکنید. یکی دیگر از جنبههای کلیدی که میتواند به شما در ایجاد شهرت و نام نیک کمک کند، ثبات در ارائهی محصول خدماتی که ارائه میدهید خواهد بود.
هنر مذاکرات حرفهای
یکی از مهمترین نکات در مورد اینکه چگونه یک کارآفرین موفق شوم ، هنر مذاکره است. همیشه به یاد داشته باشید که تسلط بر هنر مذاکره بدین معناست که شما میتوانید یک موقعیت برد- برد را سازماندهی کنید. منظور از موقعیت برد – برد این است که افراد درگیر در کسب و کار خود احساس خواهند کرد که انگار برنده شدهاند، چیزی که پایه و اساسی برای ایجاد روابط تجاری سودآور و بلند مدت است.
سخن آخر
در این مقاله نکات لازم برای پیشبرد اهدافتان آورده شده است که بتوانید از آنها برای راه اندازی کسب وکار خود استفاده کنید.