میوه عناب بخورید
میوه عناب مختص مناطق گرمسیری است که زیستگاه آن به چین و کشورهای آسیایی برمیگردد اما ازگذشته تا به امروزه در همه جای جهان طرفداران خودرا پیدا کرده است. در هندو پاکستان، عناب را ایناب و در شرق آسیابه نامهایی خرمای قرمز و خرمای چینی و یا خرمای هندی میشناسند. به این دلیل خرما میگویند که هم مزه شیرینی دارد و هم هستهای شبیه خرما دارد. دراصل نام علمی آن زیزیفوس است. عناب را به عنوان میوه میتوان در نظر گرفت اما شاید کمی عجیب باشد که ان را جزئی از میوهها بدانیم. درختچه ودرختی کوچک دارد که گلبرگهای آن به رنگ زرد مایل به سبز است، میوهی آن به رنگ قهوهای و سیاه مایل به بنفش است با ظاهری شبیه به خرما که دارای خواص بسیاری است.
عناب بیش از ۱۰هزار سال پیشینه دارد و بالغ بر ۴۰۰گونه از این میوه یافت شده است. در آشپزی، عناب را به شکل میوه تازه یا خشک شده و یا بصورت آبمیوه استفاده میکنند. در برخی از کشورها، هسته آن را میگیرند و خشک شده گوشت آن را با شکر و میوههای دیگر به صورت پودر درمیآورند و به مواد کیک اضافه میکنند.
ویتامینهای عناب
درخت، میوه و هسته عناب مواد مغذی و ویتامینهای فراوانی ازقبیل ویتامین C، کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم، مس، نیاسین، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور، آهن، ویتامین A ، B و … دارد.
مصرف روزانه یک عدد عناب
خوردن روزانه یک عناب میتواند نیاز روزانه بدن را به ویتامین C و ویتامین B3 تامین کند.
خواص عناب
عناب جای خودش را در طب سنتی باز کرده است، در طب قدیم، مزاج عناب خشک معتدل و کمی سرد است. این میوه شفا بخش موجب کم شدن حرارت بدن میشود، همینطور خاصیت ضد قارچی برگ عناب برای رفع تشنگی مناسب است که در طب گیاهی و سنتی به آن اشاره شده است.
اضطراب و استرس
با خوردن میوه و نوشیدن چای عناب، استرس و اضطرابمان از بین میرود و موجب آرامش ما میشود.
ورزشکاران
عناب عطرو طعم دلنشینی دارد که مزهی آن شبیه به مزه سیب است و به دلیل دارا بودن پروتئین، فیبر و مواد مغذی ضروری بدن برای تناسب اندام میوه مناسبی است، ازاین رو این میوه در میان ورزشکاران طرفدار زیادی دارد.
کلیه و کبد
عناب درد کلیه و کبد را تسکین میدهد، عناب را میتوانیم چندین ساعت در آب بخیسانیم وآب آن را بنوشیم، دم کرده و مخلوط عناب با عرق کاسنی نیز برای رهایی از ناراحتی صفراوی و خونی بسیار مفیدو موثراست.
استخوان
با افزایش سن استخوانها شکنندهتر میشوند و احتمال ابتلا به پوکی استخوان بیشتر میشود. میوه عناب شامل کلسیم، فسفر و آهن است که هر سه این مواد معدنی برای مقاوم و قوی کردن استخوانها بسیار مفید است.
کلسترول
برای درمان کلسترول و کاهش فشار خون، میتوان عناب را کوبید و درآب سرد خیس کرد وصبح بعد به صورت ناشتا میل کرد. مقدار بالای پتاسیم موجود در عناب به آرامش رگهای خونی و مانع از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکند.
جوان سازی
عناب به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از آنتیاکسیدانها و ویتامین C به رفع چین و چروک کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت میشود، اکثرا عناب را به عنوان اکسیر جوانی میشناسند.
بی خوابی
هسته عناب خاصیت آرامبخش دارد و عناب مقوی عمومی بدن و معده است. میوه عناب و تخمهای آن در داروهای چینی و به منظور درمان بیخوابی استفاده میشوند.
بمب انرژی
میوه عناب کم کالری است اما بسیار مغذی و انرژی زاست. با خوردن روزمره آن انرژی لازم روزانه را دریافت خواهیم کرد.
برای کودکان
عناب برای کودکان جهت جلوگیری از سرماخوردگی و افزایش سیستم ایمنی و سلامت بدن مفید واقع میشود.
زخم معده
له شده هستهی عناب را به اندازه نصف قاشق بعداز غذا مصرف کنید که این راه درمانی است برای کسانی که زخم معده دارند
کم خونی
خوردن منظم و روزانه عناب باعث جذب آهن بالا میشود و با وجود آهن در بدن، احتمال ابتلا به کم خونی به صفر میرسد.
پوست صورت با عناب
عناب به دلیل اکسیژنه کردن پوست سبب سفید شدن پوست صورت میشود. برای درمان خارش پوست جوشانده عناب را با شکر شیرین کنید و میل کنید ویا اینکه عناب خشک شده را با عسل مخلوط کرده در محل خارش و کهیر بمالید.
یبوست نوزاد
عناب برای یبوست طولانی مدت درمان مناسبی است اما مصرف آن برای کودکان، نوزادان و بزرگسالان حتما باید با تاییدیه پزشک باشد.
خواص تزریقی عناب
عناب به صورت قطرهای برای کاهش التهابهای پوست و چشم استفاده میشود.
خواص چوب درخت عناب
چوب درخت عناب چوبی مناسب جهت ساخت انواع آلات موسیقی و صنایع دستی و ظروف است.
خواص عناب و زرشک
از عناب و زرشک برای درمان گرمازدگی در تابستان استفاده میشود.
خواص هسته عناب
چند دقیقه هسته عناب را در دهان خود بگذارید و بعداز نرم شدن میل کنید این عمل برای درمان زخم اثنی عشر مناسب است. همچنین برای درمان سوء هاضمه و زخم معده، له شدهی هستهی عناب را بعد از غذا بخورید.
میوه ضد سرطان
عناب دارای خواص آنتیاکسیدان است که به جلوگیری از سرطان کمک میکند. عصاره عناب مهارکننده سلولهای سرطان خون است و به علت داشتن ویتامین C و آنتیاکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکالهای آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلولهای سرطانی است. برای درمان سرطان میتوان آب عناب را با کاهو میل کرد.
سنگ کیسه صفرا
عرق بیدمشک و عرق کاسنی را از هر کدام ۱۰۰ گرم و ۵۰ گرم عناب را در آنها خیس کنید سپس از صافی رد کنید، روزی ۳ بار هر بار ۲ قاشق غذا خوری قبل از غذا میل کنند. با میل کردن منظم این محلول باعث نابودی سنگ کیسه صفرای خود خواهید شد.
سرماخوردگی
چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب میشود که داروی مناسب و مفیدی است جهت درمان سرماخوردگی و سرفههای خشک.
با ترکیب عناب، انجیر ، خرما و کشمش میتوان شربتی جهت سرفههای خشک و درد سینه تهیه کرد، این مواد خوراکی را در یک لیتر آب بجوشانید و بعدازاینکه از صافی رد کردید در ظرفی بریزید و روزی3فنجان میل کنید.
آسم
برای رهایی از آسم و تنگی نفس50 گرم عناب را در یک لیتر آب بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود و این محلول را با زنجبیل، شیرین بیان ونعناع مخلوط کنید و میل کنید.
دندان
عناب از دندانها در برابر پوسیدگی جلوگیری میکند و برای رهایی از درد دندان میتوانید سائیده شدهی عناب را روی محل درد بگذارید.
سردرد و سرگیجه
برای رهایی از شر سردرد و سرگیجههایی که از سوء هاضمه نشات میگیرد میتوانید عناب، بنفشه، گل پنیرک را جوشانده و با ترنجبین شیرین کنید میل نمایید و راه دیگر۳۰ عدد عناب رابه همراه ۵گرم تخم گشنیز در یک لیوان آب جوش دم کنید و صبح به صورت ناشتا میل کنید.
کمردرد با عناب
برای درمان کمر درد به مدت یک هفته هرروز، روزی 10 عدد عناب را بمکید و سپس میل کنید.
عناب در دیابت
با مصرف روزی 5 عدد عناب قند خون بدن تنظیم و کنترل میشود و احتمال ابتلا به دیابت را به حداقل میرساند.
مصرف عناب در بارداری
خوردن عناب در دوران بارداری از تهوع و استفراغ جلوگیری میکند و باعث تسکین دردهای شکمی میشود و همینطور خوردن منظم آن در درمان نازایی بسیار موثراست.
روماتیسم
استفاده از پودر عناب همراه با شیر، برای درمان روماتیسم استفاده میشود، پماد آن نیز به درمان روماتیسم کمک میکند.
لاغری
برای کم کردن وزن خود میتوانید یک مشت از برگهای عناب را در یک پیمانه آب بریزید و به مدت یک شبانهروز آن را خیس کنید؛ صبح روز بعد این معجون را میل کنید. یک ماه به نوشیدن این محلول ادامه دهید تا نتیجه مثبت آن را مشاهده کنید.
عناب سلولهای مغزی را شستشو میدهد و مقوی مغز و حافظه است؛ اگر استرس و اضطراب دارید، عناب بخورید.
مضرات عناب
هر چیزی که برای بدن فایده داشته باشد مصرف بیش از اندازهی عوارضی به دنبال خواهدداشت. مصرف بیش از حد عناب در اشخاص سرد مزاج، باعث تولید گاز و نفخ معده میشودو همچنین این میوه باعث ازدیاد ویتامین K در بدن میشود؛ که زیاد بودن این ویتامین غلظت خون را بالا میبرد و اگر غلظت خون دارید عناب نخورید. زیادهروی در خوردن عناب، انگلهای درون روده ایجاد میکند.
سخن آخر: هرگاه که احساس غمگینی کرده و گریه میکنید یک فنجان دم کرده عناب لبخند به لبهای شما میآرود.